Fietsen
Door: Lianne
Blijf op de hoogte en volg Lianne
16 December 2011 | Thailand, Chiang Mai
In Chiang Mai was het even iets anders dan de tocht in Bangkok. Hier was er veel minder verkeer, buiten Chiang Mai reden we door rustige plaatsjes, langs landbouw gebied, door een melatsen dorp en langs woonwijken. Alles straalt hier rust uit.
We bezoeken een bakkerij waar een paar meisjes werken die helemaal lacherig werden toen wij binnen kwamen. Diederik moest bij 1 meisje komen staan, ze wilde weten hoe oud hij was, of hij met haar brood wilde maken en in de tussentijd kon ze haar ogen niet van hem afhouden. Diederik werd er verlegen van. Annabel mocht elders boordjes helpen bakken. We kregen zoete broodjes om op te eten en vervolgden onze tocht. Kwamen bij een groente markt en reden verder door het bos. Kwamen bij landerijen en langs een spek drogerij. Vervolgens bezochten we een school, de kinderen stonden op het punt om naar huis te gaan. We waren verbaasd over de hoeveelheid computers die in het ICT lokaal stonden, daar kan menig school in Nederland jaloers op worden.
De gids bracht ons bij een eet tentje langs de weg. Kinderen wilde wel een zelf meegenomen broodje, wij kozen voor de Thaise soep. Wessel vroeg zich af of we er niet ziek van zouden worden. Ik voor zag geen problemen en moedig begonnen we aan een kop soep die niet geweldig smaakte. De kinderen speelden met de honden en na deze bijzondere maaltijd vertokken we weer naar onze volgende stop , een snoep fabriekje. Helaas waren we te laat, het werk zat er op en we konden weer verder. Een hele belevenis zo op de fiets.
We waren moe en gingen op advies van de eigenaar van BBK Chiang Mai bij een Duits Restaurant eten. Smullen! De kinderen schoten de night market nog even op, kijken of er nog iets te halen viel. Om 8 uur hadden we met de chauffeur afgesproken. Om kwart voor 8 werd ineens de straat afgesloten en begon er een parade. We vielen er midden in. Heel bijzonder dat we dit ook nog mee kregen. Onze Chauffeur had via een achterstraatje ons weten te bereiken en bracht ons weer veilig in het hotel. Kids wilde natuurlijk nog even zwemmen, wij besloten de koffers te pakken. Voor het slapen gaan lieten we twee vliegende lantaren op. Een enorm ding, prachtig om te zien. Onze tijd in Chiang Mai zat er op. Morgen terug naar Bangkok en door naar the river Kwai.
19 December 2011 - 13:27
Thea Kole:
Wat een heerlijke, boeiende vakantie.
Afwisselend en vele activiteiten
Dit is volop genieten met elkaar.
Hartelijke groet,
Thea
20 December 2011 - 09:14
Leny:
Gezellig dat fietsen met elkaar,naar de verschillende lokaties.
Thea en ik hebben ook in Vietnam gefietst. Aparte ervaring is dat.
Hebben jullie nu kerstvakantie?
Groetjes leny