Assembly - Reisverslag uit Masqat, Oman van Lianne Keuper - WaarBenJij.nu Assembly - Reisverslag uit Masqat, Oman van Lianne Keuper - WaarBenJij.nu

Assembly

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

23 Februari 2009 | Oman, Masqat

Elke groep mag 1 keer per jaar een uitvoering geven voor de hele school. De kinderen van de klas die aan de beurt is laten dan hun acteer talent zien. Er wordt gezongen, gedanst en gesproken. Vaak schrijven de leerkrachten zelf het toneelstukje of met hulp van de kinderen.

Annabel was met haar klas in januari aan de beurt. Samen met de juf hadden de kinderen het boek "Rambamboulie" iets aangepast. Juf had er leuke liedjes bij gezocht en het feest kon beginnen. De kinderen zagen er prachtig uit en voerden een prachtige spetterende show op. Het was geweldig om te zien hoe iedereen genoot van het optreden. De spelers wisten wat er van hun werd verwacht en lieten zien dat ze tot een prima productie in staat waren. (zie foto's) Annabel was leeuw en zat helemaal in haar rol. Ze mocht één keer het toneel op springen met een enorme brul. Voor een meisje wat liever ver weg gedoken zit achter een ander was dit een hele overwinning. Ze volbracht haar rol met verve en na afloop kregen papa en mama een handtekening van deze kleine ster.De juf had weer de nodige grappige dingen verwerkt in de show en dit toverde vaak een glimlach op de gezichten van de kleine en grote toeschouwers.

Maxim was afgelopen woensdag aan de beurt. Hij had met de klas een aantal weken gewekt over de oude school. Foto's van hun babaytijd bekeken en getracht elkaar voor te stellen als ze oud en grijs zijn. Ze keken ook naar hoe de school er vroeger uit zag. Dit was aanleiding voor een prachtige opvoering. Met beeld en geluid materiaal, foto's en natuurlijk acteer talent. Een feest om naar te kijken ook al was het wel even schrikken om Maxim te zien als een oude man in rolstoel die klaagde over een veel te moderne oma waarvan hij o zoveel in het huishouden moest doen. Hij was de stem op de film die de beelden aan elkaar mocht praten. De meester had veel tijd en energie gestoken om elk kind volledig tot zijn recht te laten komen. Wat een feest om te zien dat je kind het zo getroffen heeft met zijn meester. De klas genoot zichbaar van hun optreden en na een oorverdovende ovatie viel het doek. Alweer een succes.

Nog twee dagen en dan is Diederik met zijn klas aan de beurt. Toen ik vroeg wie er allemaal een rol hadden zei Diederik:'We hebben allemaal de hoofdrol". Wat heeft hij toch een super juf die alle kinderen het gevoel geeft een hoofdrol te gaan spelen. We hebben ook voor dit optreden weer hoge verwachtingen.(wordt vervolgt)

• 01 Maart 2009 - 11:11

Tante Hilda :

Hallo Annabel wat had jij een fantastische rol om als jongste van jullie gezin nu de leeuw te mogen zijn dus de koning( in)je zag er erg indrukwekkend uit in je verandering als leeuw

• 01 Maart 2009 - 11:22

Tante Hilda :

Hallo Maxim
    Jij had dus de voornaamste rol in het toneelstuk want als jij niet sprak viel het vervolg in duigen want wist niemand wat er nu kwam en begrepen zei het toneelstuk niet