Jong geluk
Door: Lianne
Blijf op de hoogte en volg Lianne
26 Mei 2010 | Oman, Masqat
In een van de nestjes is pril geluk ontstaan en vandaag is het eerste jonge musje uitgevlogen. Zo mooi om te zien. Pap en mam zitten regelmatig in het raam kozijn bij te komen van al dat geluk en kijken dan op hun gemak bij ons naar binnen. Ze hebben het goed dat jonge gezinnetje.
Op nog geen meter afstand was een ander nestje in aanbouw.Dit nestje werd prachtig gebouwd, het leek een beetje rommelig, maar wel warm en knus. Allerlei natuurlijke materialen waren er in verwerkt. Het nestje hing wel heel gevaarlijk aan een dunne tak. Maandag keken we weer vol verwachting naar het bouwwerk. Tot onze grote schrik was het nestje verdwenen. Onze ontzetting was groot. Heb je zo meegeleefd met elk stadium van dit bouw proces, is al onze verbazing, verwondering en hoop zomaar vervlogen. Het nestje is weg en blijft weg. Hoe?? Het kan de tuinman geweest zijn die zag dat er veel wespen in die hoek van de tuin zaten en problemen voorzag of het takje heeft het begeven en het nestje is gevallen en opgeveegd. We zullen het niet weten. De tuinman komt pas in juli weer en dan is hij het vast al vergeten. De kolibri vliegt nog steeds langs en zit regelmatig op de patio bij ons naar binnen te kijken. We hopen toch zo dat het beestje nog eens een nestje zal bouwen vlak onder het raam zodat we weer mee kunnen genieten.
27 Mei 2010 - 14:03
Tante Hilda :
ik kan me jullie nieuwsgierigheid voorstellen als je twee nestjes in de tuin hebt ,bij ons was er op een keer een nestje tegen het luchtrooster in de muur gebouwd zodat wij door de spleten in de muur mooi het verloop van dat broeden ,uitkomen en later het voeren konden volgen er stond toen steeds een trap in de kamer want het nestje zat bijna tegen het plafond .
Het was jammer toen alles was uitgevlogen maar ja zo gaat dat als je vogels in de vrije natuur observeert
maar die verdwijntruc bij jullie is wel heel vreemd en gelijk ook jammer vooral waar het colibri's betreft
groetjes .