Koeien melken
Door: Lianne
Blijf op de hoogte en volg Lianne
16 Augustus 2009 | Nederland, Hummelo
Maxim mee met Martin als hij koeien moet gaan melken.
Martin geeft tekst en uitleg. Hoe melk je een koe...met de hand, probeer maar. Met de machine...kijk zo voelt dat. Kalfjes voeren en je ogen uitkijken. Ooit van smokkelende koeien gehoord? Maxim vertelt het ons. Appels plukken in de boomgaard, eieren zoeken in het kippenhok en tot slot ook nog pruimen plukken, geweldig gewoon.
Maxim komt vol verhalen thuis met een glimlach van oor tot oor. Dat hij vegen koeiestront op lijf en kleren heeft en niet erg fris ruikt kan hem niet schelen. Zijn laarzen zijn brandschoon, die zijn netjes afgespoten en die landelijk ruikende kleren zijn zo weer gewassen.
Maar de herinnering blijft en nagenieten doet Maxim nog dagen. Telkens komen er weer stukjes van zijn belevenissen boven drijven. Wat heeft hij genoten.
Martin BEDANKT voor dit geweldige avontuur.
16 Augustus 2009 - 20:40
Tante Hilda :
Ik kan me zo voorstellen hoe intressant,maar vooral hoe leuk het is op een boerderij.
Ik was in 1944 11 weken geevacueerd op diverse boerderijen ,en al was dat niet de leukste periode in nederland voor mij waren er toch wel veel leuke momenten ,zoals Maxim nu beschrijft van dat koeienmelken ,heb ik vaak mogen doen ,mijn vader kon het heel goed , mijn moeder blijkbaar niet want de gemakkelijkste koe trapte nog het melkkrukje onder haar uit ,Maxim begrijpt nu hoe mijn moeder er daarna uitzag .
Groetjes Tante Hilda -
19 Augustus 2009 - 19:58
Martin:
Teun vond het geweldig dat zijn vriend ook mee mocht en wilde koeien melken . De volgende keer meoten we dan ook mmar trekker gaan rijden (stiekum) natuurlijk.