Ons leven in een notendop - Reisverslag uit Masqat, Oman van Lianne Keuper - WaarBenJij.nu Ons leven in een notendop - Reisverslag uit Masqat, Oman van Lianne Keuper - WaarBenJij.nu

Ons leven in een notendop

Door: Lianne

Blijf op de hoogte en volg Lianne

23 Juni 2011 | Oman, Masqat

Beste mensen,

Het is zomervakantie voor Annabel en Maxim. Diederik moet nog een weekje naar school en ik moet nog wat werk afmaken. Dit jaar hebben we een heel lange zomervakantie.Maxim en Annabel hebben, met een beetje pech vrij tot 5 september, 10 hele weken strekken zich voor ons uit. Diederik heeft er 9. Het kan niet op.

Waarom wij zoveel weken vrij hebben???? De Eid valt of eind augustus of begin september en omdat de maan gezien moet worden blijft het een grote varrassing. Gelukkig is de Ramadan dit jaar in de vakantie en zijn wij in Nederland dus we kunnen ons dit jaar vrij bewegen zonder de gevolgen van vermoeide Omani's te ondervinden.

Plannen voor de vakantie zijn nog niet gemaakt. Ik vlieg met de kids begin juli naar Nederland en Wessel volgt later. Dit jaar wilden de jongens niet op kamp. Maar wat we dan wel gaan doen ....we zien wel. In elk geval moet een deel van ons huis in Nederland leeg want dat gaat verbouwd worden. Uitzoeken, opruimen, weggooien of opslaan. Een hele klus nog denk ik.

We hebben afgelopen jaar weer lang bezoek gehad, gezellig bezoek. Mijn ouders kwamen drie weken. Wessel zou tijdens hun bezoek 5 dagen naar Nederland maar dat liep anders. PDO bedacht een zakentrip naar Houston en Wessel was twee weken weg, Nederland en Houston werd gecombineerd. Voor hij vertrok konden we gelukkig nog een trip naar de woestijn maken met mijn ouders. Oma genoot van het tennissen en ondanks de hitte hield ze het soms beter uit dan ik. Super hoor. Opa liep heel wat kilometers en las bijna alle boeken uit de boekenkast samen met Oma uit. Als de kids uit school kwamen waren Opa en Oma er om een spelletje te spelen of naar hun verhalen te luisteren. We hebben genoten.

Chris en Frederiek waren er in Januari en het was super gezelig om ze te gast te hebben. Soms vroegen wij ons wel af wie nou eigenlijk de gast was want wij werden behoorlijk verwend door het stel. Tussen hun tripjes door (Frederiek reed het hele land door) hadden ze nog tijd voor een weekend weg met ons, BBQ op het strand, uit eten en een bult gezelligheid.

Annet kwam in februari, kleine mis rekening van mijn kant....we zouden eigenlijk een weekje weg gaan maar ik had de planning niet goed in mijn hoofd en had me een week vergist. Diederik was dus vrij en was een geweldige reisleider voor Annet. Samen bezochten ze een museum, Nakhal Fort en de souq. Met Annabel ging Annet naar de Hennashop voor een Henna tatoo en met MAxim ging ze nog een keertje naar de souq. Zo kreeg elk kind een vip behandeling...of was het Annet die een VIP behandeling kreeg??? Annet had nog nooit gevlogen, bij aankomst in Oman merkte ze op.." wat hebben jullie een schattig klein vliegveldje hier..." LOL de wereld reizigster spreekt! Annet had een wensen lijstje van wat ze allemaal wilde doen. Ik luisterde vol aandacht en kon het niet nalaten te vragen hoelang ze dacht te blijven. Annet zou 7 dagen blijven , met haar wensenlijst had ze zo een maand vol kunnen maken. Aan het strand liggen heeft ze bijna geen tijd voor gehad. Al haar andere wensen kon ze op een enkeling na in de 7 dagen proppen. Nu moet ze nog een keertje terug komen om het in een lager tempo over te doen.

Voorkomend jaar hebben we alweer aanvragen staan. Mijn ouders willen in november en in februari komen. Mijn broer met gezin in december en mijn andere broer in de paasvakantie. We blijven nog in Oman tot zomer 2012. Komend jaar sluiten we dus alles af hier en gaan nog alle trips doen die we nog niet hebben gedaan, we willen nog een weekje naar Azië en vooral volop gnieten van dit mooie land. Genoeg te doen nog dus.

Afgelopen weekend zijn we met vrienden naar het Shangri-la geweest. Heerlijk genoten van dit prachtige hotel. Karin vertrekt deze zomer en dit was een mooie afsluiting voor haar. Mette vierde haar 3de verjaardag en voelde zich echt een kleine prinsses. We hebben genoten van de kids die van zwembad naar zwembad hobbelden, het waterpark waarin ze zich kostelijk vermaakten en Adventure zone waar ze zich twee uur lang als apen gedroegen. Het uitzicht op zee vanaf ons ligbed, de zonsondergang en de aangename wind uit zee. Moe maar voldaan gingen we na twee dagen en 1 nacht weer naar huis.

Afscheid.
Afscheid is een van de dingen waar ik moeilijk aan kan wennen. Dit jaar gaan er weer veel te veel leuke mensen weg. Feestjes te over dus. Ontbijtje hier, afscheidsfeestje daar en nog een mini trip door Oman met 4 dames. En dan komt het moment van vaarwel. Soms met een traan, soms met de belofte:" we gaan elkaar zien"
Maxim neemt afscheid van twee vriendjes en daar baalt hij van. Volgend schooljaar blijven er maar drie kids over in groep 8. De klas waar hij in zat was een super klas. Samen mochten ze de musical "wat maak je menu" opvoeren en daar konden we zien hoe hecht de groep was. Ze zongen de sterren van de hemel en lieten mooi toneelspel zien. Een geweldige afsluiting van een prima tijd met elkaar en met Juf Barbara.
Diederik heeft een afscheids feestje gehad op woensdag en een sleepover bij een andere vriend die vertrekt. Morgen heeft hij "prom" van school en gaat de hele keystage 3 de bloempjes buiten zetten. Op zondag heeft hij met het RLM (nederlandse afdeling van zijn school) een dagje uit. Schaatsen en bowlen. Afscheid nemen van de Nederlandse lokatieleider en zijn docent Engels en Frans. Twee van zijn meest favoriete docenten. Nu maar hopen dat de opvolgers net zo gezellig en betrokken zijn. Met één dame hebben we al kennis gemaakt en dat belooft veel goeds.
Annabel neemt afscheid van 4 klasgenoten. Bij haar in de klas blijven er nog 12 kinderen over en samen met groep 6 belooft het een leuke klas te worden.

Volgend schooljaar
Komend schooljaar gaat Diederik het tweede jaar in van het VO. Hij heeft het advies VWO gekregen voor de Nederlandse afdeling. Dit advies houden wordt een leuke uitdaging voor hem. Op de Britse afdeling van de school werkt hij op level (niveau) en dat gaat lekker, houden zo!
Maxim gaat naar groep 8 en samen met groep 7 krijgen ze meester Erik. Dat Maxim het leuk vindt een meester te krijgen spreekt voor zich.
Annabel gaat naar groep 5 en samen met groep 6 krijgen ze juf Hanneke. Tja, juf Isabel was zo lief en gezellig dat het afscheid niet makkelijk is en Annabel staat dus wat afwachtend tegenover een nieuwe juf. Ik heb er het volste vertrouwen is dat ook deze juf haar hart gaat stelen en aan het eind van het jaar er weer geen betere juf was als deze.
Ik blijf mijn begaafde kinderen begeleiden en krijg vast weer leuke uitdagingen waar ik met ze aan kan werken. Afgelopen jaar had ik 7 leerlingen met uiteenlopende talent gebieden. Ik ga ook de leesbegeleiding van Maxim en Annabel zelf doen omdat er geen RT-er meer op school is. Een hele uitdaging. Ik hoop ook eindelijk mijn scriptie te kunnen schrijven komend jaar. Het belooft een jaar vol uitdagingen te worden. Maar nu eerst lekker vakantie.

Wessel heeft drie banen en twee kantoren. Het behoeft geen uitleg dat hij het dus ongelooflijk druk heeft. Tussendoor springt hij in als het logistiek even allemaal niet meer klopt en ik op twee plaatsen tegelijk zou moeten zijn. Gelukkig maakt hij dan tijd om dit op te lossen. Na de zomer zal de werkdruk wellicht iets afnemen...maar ja, je weet het hier nooit. "Inshalah" zoals ze hier zeggen.

Beste mensen dit was ons leven in een notendop.

Geniet van deze zomer en maak er iets moois van. Voor iedereen die langs wil komen....Een afspraak is "just a phone call away"

Have fun ;-)

• 23 Juni 2011 - 09:33

Barbara:

Hoi Lianne, Goed te lezen hoe het jullie vergaat in Oman! Wij zijn net een week geleden verhuist en wonen nu in een andere zandbak, Bahrain. We gaan nog wel naar NL, misschien is er wat af te spreken? Heel veel groetjes van ons allen. Barbara.

• 23 Juni 2011 - 18:54

Danielle:

Hoi Lianne en Wessel en kids,

Leuk om te lezen dat jullie het druk maar ook zo goed naar je zin hebben. Het brengt bij mij ook allemaal herinneringen boven. Welke studie ben je trouwens aan het doen? We hebben ooit samen een curus van Variant gedaan kan jij je dat nog herinneren? Kalm aan in de hitte van de zomer en ik hoop je dit jaar te kunnen zien.
    Groeten,
    Danielle

• 24 Juni 2011 - 06:43

Tante Hilda:

Wat leuk om te lezen dat Maxim aan dezelfde musical "wat maak je me nu' heeft meegedaan als Hilany ,ik weet nu waar jullie het over hebben en hoe leuk het was om er naar te kijken .Hilany gaat naar het altena college ,voor jou lianne geen onbekende school ,ik vond het fijn weer een rondzendbrief van je te kunnen ontvangen .lieve groeten van ons beide

• 25 Juni 2011 - 13:05

Thea Kole:

Gezellig om op deze regenachtige zaterdag een mail te lezen uit Oman.
    Zo te lezen maken jullie het goed. Werken, genieten, afscheid nemen, bezoek, einde schooljaar en na de vakantie weer opnieuw aan de slag.
    Nog even en jullie zijn weer in NL.
    Wens jullie een gezellige vakantie en wie weet tot ziens,

Lieve groeten, Thea

• 05 Juli 2011 - 14:28

Manita:

Leuk om weer eens jullie belevenissen te lezen op WBJN. Bij ons is het een beetje in de slop geraakt helaas.....
    Wij zijn in NL op het ogenblik? Zin om iets af te spreken? Ik pak meteen de telefoon ;-)